leffa arvostelu: pirates of the garibian 5

Keskivikkona kävin katsomassa elokuvateatterissa  ensi illan saavansa Pirates og the garibian 5- salazar"s revenge nimellä kulkeva. Elokuva sarjan edellissä leffoissa tutut Will Turnerin ja Elisabeth Swannin poika Henry aikoo vapauttaa isänsä, joka on kirottu lentävälle hollantilaiselle. Siksi Henry haluaa löytää jackin halluassa olevan kompassin ja poseidonin kolmikärjen jolla voi särkeä merien kaikki kiroukset. Kolmikärjen perässä on myös Jack Sparrowwille kostoa puuhaava aavekapteeni Salazar sekä Sparrowwin vanha vihollinen merirosvo Barbossa. Myös Henryä ja  Jackia auttaa aikaansa edellä oleva tiedenainen ja astronomi Carina.

Tietoisku pirates elokuvista. Näissä elokuvissa eletään puhtaasti kuvitteellisella 1700-luvun loppupuolella jolloin Britannia ja Espanja taistelevat merien herruudesta. Kahden valtamahdin välissä luovivat karibianmeren merirosvot, enne kaikkea sarjan pääosissa oleva sankari Jack Sparrow, juoppo kapteenin lurjus, jolla on ihmeellinen kyky selvitä kaikista vastoinkäymisistä.

Mutta mitä mieltä olin koko leffasta ? Nämä elokuvat ovat vieneet mun sydämen nykyään vaikka lapsena pelkäsin katsoa niitä. Tämä viides ja näillä näkymin viimeinen elokuva tästä sarjasta.
Jack Sparrow on mun suosikki näissä elokuvissa mutta Will Turneria näyttelevä Orlando Bloom vie mun sydämen kokonaan. Itsessään leffa oli hauska, jännittävä, sekoittava mutta näyttävä ohjaus tässäkin leffassa. Alku oli sekava ennen kuin pääsi itse siihen mukaan, hauskin kohta kun jack herää pankista ja talo lähtee kokonaan liikkumaan. Leffassa näkuu tuttuja edellisistä leffoista Barbossa, elisabeth tulee vasta lopussa ja Will Turner.

 Hahmoista selviää uusia asioita kaikki sopii hyvin yhteen. lopussa mulla vierähti muutam kyynnel kun Barbossa kuoli meren pohjaat pelastaessaan Jackin, Henryn ja Carinan. Onnellinen loppu Jack sai mustan helmen haltuun itselle, Will Turnen palasi maalle rakkaansa luokse. Leffasta lähdin hyvällä fiiliksellä mutta haikeella mielellä koska tiesin että se on viimeinen elokuva tästä sarjasta. Mutta pirates of the garibilla on aina paikka mun sydämessä.

Kommentit

Suositut tekstit