Ohjeita ja vinkkejä

Riisipuuron tekoon tarvitset

3 dl vettä
7 dl maitoa
1½ dl puuroriisiä
3/4 tl suolaa

Tee näin sitten kun ainekset on kasassa

 1. Kiehauta vesi kattilassa.
 2. Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
 3. Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
 4. Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen.
 5. Mausta lopuksi puuro suolalla.


Rocky road


Rocky Road on varsinainen makeuden pikataival! Tämä riemukas herkku maistuu kaikenikäisille mutta erityisesti lapsille. Sekoita tumman ja vaalean suklaan joukkoon sattumiksi vaahtokarkkeja, karkkirakeita, pähkinöitä, suolapähkinöitä ja suklaapatukan palasia. Helppoa ja hykerryttävän

 

Ainekset ( 25 palaa)

 • 250 g tummaa suklaata
 • 200 g valkosuklaata
 • 100 g vaahtokarkkeja
 • 150 g Amerikan pastilleja
 • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
 • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
 • 56 g Daim-suklaata rouhittuna (1 patukka)

Tee näin

Sulata paloitellut suklaat erillisissä teräskulhoissa, vesihauteessa. Voit myös sulattaa suklaat mikronkestävissä asioissa mikrossa, miedolla teholla ja 30 sekunnin välein sekoittaen. Paloittele vaahtokarkit. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Silikonivuokaa ei tarvitse vuorata. Annostele vuokaan vuorotellen vaahtokarkkeja, suklaa sulaa, Amerikan pastilleja, pekaani- ja suolapähkinöitä ja Daim-patukkaa.
Valuta päälle lopuksi suklaa sulaa, jotta kerrokset kiinnittyvät toisiinsa. Siirrä peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa valmis rocky road -levy sopivan kokoisiksi paloiksi.


Vinkki!

Voit muunnella ohjetta oman makusi mukaan erilaisilla pähkinöillä, kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä. Amerikan pastillien tilalla voit käyttää myös muita suklaarakeita. Rocky Road antaa vapaudet hullutella!


Tykkään myös ostella joululehtiä ennen joulua, koska niistä saa hyviä ajatuksia itselle, sisustusjuttuja jne. Omistan yhden joulukirjan mutta nyt toinen on tulossa postissa kun sain lahjakortin nettikaupalta kun ostelin yli 50 eurolla kirjoja. Pinterest on toinen paikka, josta keräilen ideoita mun omasta taulusta My Christmas 2017  käytän myös paljon ideoita menneiltä jouluilta.

Kommentit

Suositut tekstit