Nuoriso-ja yhteisöohjaajaksi opiskelu


Mitä työtä haluan tehdä tulevaisuudessa? 

Ohjata pientä tanssi ryhmää, projekti / hanke hommia, työskennellä nuorten kanssa ja auttaa heitä löytämään omat unelmat, arvot, vahvuudet ja auttaa eteepäin. Järjestö-ja vapaaehtoistyö. Olla leireillä ohjaajana ja toteuttaa retkä muiden ohjaajien kanssa.. 
Blogata, some, valokuvata ja ylläpitää ammattitaitoa sekä kehittää itseä paremmaksi ohjaajaksi..

Mitä me opiskellaan ja millainen on oppimis ympäristö ? 

Opiskelemme esim. miten ohjataan eri ikäisiä, opiskelemme lasten ja nuorten kasvua ja hyvinvointia, nuoruutta ja siihen liittyviä asioita, työturvallisuus asioita, työhyvinvointia, teemme projekteja, opettelemme erilaisia menetelmiä esimerkiksi retki ja leiritoimintaa, taidetyöskentelyy, liikuntaa, musiikkia, draamaa ja digijuttuja.. 

Opiskelemme savonlinnassa vanhalla opettajakoulutuslaitoksella.. Meillä on yksi luokka ja kaksi pienempää tilaa, suurimmaksi osaksi huolehdimme tiloista itse. Roskat viedään ja pidetään paikat siistinä.. Talvella on vähän kylmä pitää olla villasukat ja villatakit päällä..


Yleisesti millainen on sun opiskelu päivä ? 

Herään yleensä muutamaa tuntia ennen kun pitää lähtee kouluun. Teen aamuhommat ja katselen somet.. Pääsen yleensä opiskelu kaverin kanssa samalla kyydillä tai sitten menen bussilla. meillä on yleensä torstaina koulua 14-20 ja perjantaina klo 8.30-15 asti yleensä..  Opiskelemme aina muutaman tunnin, sitten pidämme aina kahvitauon, opiskellaan ja pidetään pieniä vessataukoja..
Meitä on nyt savonlinnassa yhteensä 15 opiskelijaa nuoriso-ja yhteisö ohjaajia sekä lastenohjaajia..Minulla enää neljä näyttöö tekemättä..Kaksi näyttöö teen tänä vuonna ja ens vuodeksi jää enää kaksi..


Kuinka monta vuotta kestää ja työssäoppiminen ? 

2-3 vuotta oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.. Työssäoppimiset voi tehdä samaan aikaa kun opiskelee, koska meillä ei ole yleensä kuin kuukaudessa vähintään 5 päivää koulua.. Netissä tehdäan suurimmaksi osaksi tehtävät.. Nyt olen menossa itse työssäoppimaan aika hyvään paikkaa tai ainakin oon kuullut että se on hyvä paikka..

Lukihäiriö? 

Vaikeuttaa opiskelua hieman mutta oon aina pärjännyt tän ongelman kanssa.. Tarvitsen aikaa opiskeluun ja asiat pitää lukea rauhassa. Tarvittaessa pyydän apua

Kommentit

Suositut tekstit